Kodėl visiškai normalų žmogų šiuolaikinė psichologija vadina šizoidu?

Pastaruoju metu kai tik pradedu klausytis ar skaityti šiuolaikinių psichologų laidas ar straipsnius už kelių minučių išjungiu. Nes didžioji jų dalis "pjauna grybą". Bet šią Genovaitės Petronienės laidą išklausiau iki galo ir buvau sužavėtas. Nes laidos vedėjai visiškai teisingai, tiksliai ir taikliai apibūdino klausos vektoriaus žmones. Tiesa, jie  šį žmogaus tipą vadina šizoidu, bet ... Jie  gi nekalti. Juos taip mokė. Vektorinės psichologijos nesimokė, namų darbų neruošė, atsakinėt prie lentos nereikėjo. Todėl visiškai normalų žmogų jie vadina šizoidu. Tiesa, matosi, kad šį tipą psichologai pažįsta gan gerai. O kaip gi kitaip, juk tai vos ne pagrindinis  jų klientas. Nes jis nekvailas (priešingai tai vienas iš intelektualiausių žmonių tipų), bet jaučiasi nepritampąs prie dabartinio pasaulio, todėl dažnai kreipiasi pas savo draugus psichologus.
 Iš tikro tai visiškai normalus žmogus, bet gamtos užduotis jam skirta kiek kitokia. Tai naktinis sargas. Jis turi labai gerą klausą ir nemiega naktimis. 95% visų žmonių saulei pakilus būna aktyvūs, o nusileidus aprimsta. Tai klausos vektoriaus žmonėms saulei nusileidus jų ten kažkokie adrenalinai tampa aktyvūs. O, kadangi jie turi gerą klausą ir moka gerai diferencijuoti garsus: skiria paprasčiausią lapo šlamėjimą nuo šakelės traškėjimo po tigro kojomis, ir laiku pakelia bandą. Taigi, visi miega, o jis gilinasi į garsų prasmę. Vėliau, atsiradus žodžiams jis pradėjo gilintis į žodžių prasmę, o dar vėliau ir į reiškinių. Taip gimė mokslas, matematika, abstraktusis mąstymas. Niutonas, Einšteinas, Mozė, Jėzus, Abraomas ir daugelis kitų   mokslininkų, filosofų, ideologų turi klausos vektorių. Nėra klausos vektoriaus, nėra mokslo.
 Apie klausos vektorių rusiškai galite pasiskaityti čia
Kas dar svarbu? Žudosi tik klausos vektorius. Apie tai aš jau rašiau.
Taigi ko nuoširdžiai palinkėčiau dabartiniams psichologams/ susipažinti su vektorine psichologija/rimtai ir nuoširdžiai. Galiu  būti gidu. 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Jūsų vaiką pastoviai muša mokykloje: kaip išvengti patyčių?

Uoslės vektorius arba kodėl reptilijai valdo šį pasaulį?

Analinis vektorius. Paskaitos konspektas.